בגרויות הינן בחינות אשר מרכיבות תעודה שלמה המהווה תנאי סף לקבלה למוסדות אקדמיים בישראל. את בחינות הבגרות בדרך כלל מבצעים במסגרת בית הספר התיכון וההגשה לבגרות מהווה את המטרה הסופית של שנות הלימודים התיכוניים. תלמידים אשר לא ניגשו לבחינות הבגרות או שלא השיגו ציונים מספיק טובים בתקופת התיכון רשאים לגשת לבחינות בגרות נוספות לאחר סיום תקופת בית הספר התיכון. מה האפשרויות העומדות בפני בוגרים המעוניינים לשלים או לשפר בגרויות? להלן תשובות בכתבה הבאה.
מכונים פרטיים רבים בישראל מציעים תכניות לימודים להשלמת בגרויות או לשיפור ציוני הבגרות לתלמידים בכל גיל ובכל רמה. תכניות הלימוד לשלמה ושיפור בגרויות במכונים השונים ממוקדות בתכני הלימוד הנדרשים לבחינה וחותרות למטרה שהיא השגת ציונים טובים בבחינות הבגרות. מסגרת הלימודים במכונים הפרטיים כוללת לימודים במסגרת כיתתית או לימודים פרטיים של מורה מול תלמיד או שילוב של שניהם. דוגמאות למכונים פרטיים להשלמת בגרויות הן לחמן, קידום, חרשן ועוד.
אפשרות נוספת של השלמת בגרויות או שיפור ציוני הבגרות קיימת במסגרת האקדמית שבאוניברסיטאות והמכללות השונות. מכללות רבות מציעות מסלול לימודים מיוחד המיועד להשלמת כל תעודת הבגרות ומיועד לבוגרים אשר לא השלימו את לימודיהם. כמו במכונים הפרטיים, גם הלימודים במסגרת המכינות האקדמיות ממוקדות בחומרי הלימוד הספציפיים הדרושים לקראת בחינת הבגרות. דוגמאות למכינות קדם אקדמיות לבגרות הן מכינה לבגרות במכללת הגליל המערבי, מכינה לבגרות במכללה האקדמית עמק הירדן ועוד.
הרשויות המקומיות מודעות לצורך שבהשכלה אקדמית לתושבי הרשות ולכן מקיימות מרכזים המאפשרים הכנה להשלמה או שיפור של ציוני הבגרות. במסגרת הלימודים לקראת השלמת בגרויות, מועברים הקורסים במרכזים השונים על ידי מדריכים מנוסים ומקצועיים אשר בונים מערכי שיעורים באופן ממוקד לבחינת הבגרות של אותה שנה. המרכז פועל בדרך כלל בסבסוד של הרשות המקומית ומתקיים בחסות מחלקת החינוך של המועצה או העירייה המקומית.
לסיכום, קורסי השלמת בגרויות והכנה לבחינות הבגרות הם קורסים מבוקשים הנערכים במסגרות שונות ובצורות שונות. הקורסים מנגישים את הלימודים האקדמיים לכלל האוכלוסייה המבקשת לרכוש השכלה אקדמית באחד מהמוסדות האקדמיים בארץ או בחו"ל.