לימודי הנדסה תופסים תאוצה רבה יותר ויותר בשנים האחרונות. הרבה מהנדסים דרושים לשוק העבודה, בתחומים שונים, והביקוש למהנדסים עולה בהרבה על ההיצע הקיים.
המהנדסים עוסקים ביישום מדע וטכנולוגיה בחיי היום יום האנושיים. נדרש מהם ידע הנדסי ויצירתי רחב ומגוון על מנת לפתח וליישם שיטות חדשות, פתרונות בזמן אמת והתמודדות עם מצבים חדשים שטרם נוסו עד כה. הלימודים מכשירים את הסטודנט לכל אלה, תוך הסתמכות על התושייה שלו ועל החשיבה האנליטית והניתוחית שלו.
דרישות הסף לקבלה ללימודי תואר ראשון בהנדסה תלויים בשאלה לאיזה סוג לימודים מבקשים להתקבל: לימודי כלליים בהנדסה או לימודים ספציפיים. הדרישות משתנות מחוג לחוג, וממוסד לימודים אחד למשנהו, לכן, חשוב לפנות למוסד הלימודים המבוקש ולבדוק את התנאים שהוא דורש.
סטודנטים אשר מסיימים את כל החובות הלימודיות זכאים לתואר תואר ראשון - B.Sc, בוגר בהנדסה על פי מוסד הלימודים אותו בחר.
מלבד לימודי כלליים בהנדסה, קיימים באקדמיה גם מסלולים ממוקדים בתחומים מסוימים של הנדסה: הנדסת תעשייה וניהול, הנדסת מכונות, הנדסת מחשבים, הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל, הנדסה גרעינית, הנדסת כימיה, הנדסת מזון, הנדסת חומרים ועוד.
הלימודים בכל התחומים כוללים קורסים תיאורטיים והתנסות מעשית, המשולבים זה בזה ובכך מגבירים את המקצועיות איתה מסיימים הסטודנטים את לימודיהם. הלימודים מציידים אותם במירב הכלים, כך שאלה יעמדו לרשותם בזמן אמת כשייתקלו באתגר כלשהוא.
הבוגר המסיים לימודי הנדסה יכול להתחיל לעבוד בתחום מיד כאשר הוא מסיים את התואר הראשון. הלימודים ציידו אותו בידע וכלים שיעזרו לו, ויתמכו בו בבואו לחפש משרה מתאימה בשוק התעסוקה. חשוב לציין שהדרישה למהנדסים עולה כל הזמן ורבים הם אלה המוצאים את עצמם בקלות בעבודה רצויה ומספקת, עם סיום לימודיהם ועם תואר ראשון בלבד.
יחד עם זאת, האפשרות של המשך לימודים לקראת תארים מתקדמים עומדת עבורם, אם יחליטו לבחור במסלול של מחקר אקדמי.
בוגרים שעוברים מסלול של הסבת אקדמאים, ומוציאים תעודת הוראה "נחטפים" לעבודה בבתי ספר תיכוניים, ובהכנה לבגרות של תלמידי י"ב.