הביקוש לאנשי מקצוע שסיימו לימודי ראיית חשבון הוא גדול מאוד במשק, משום שעל פי חוק כל חברה ציבורית או פרטית, כל גוף ממשלתי או עמותה, חייבים בהגשת דו"חות כספיים, ובקיום בקרה חיצונית על פעילויותיהם. כל אלה מבוצעים על ידי רואי חשבון מוסמכים בלבד. התקנים על פיהם מבוצעות הביקורות ומוגשים הדו"חות הם תקנים בינלאומיים, והם קבילים בארץ ובעולם על ידי רשויות המס והבורסות.
אין דבר כזה לימודי ראיית חשבון, לימודי תואר ראשון לא מזכים בתעודה המאפשרת עבודה כרואי חשבון. למעשה, הלימודים הם לימודי תעודה לבעלי תואר ראשון במקצוע מתאים.
אפשר ללמוד את לימודי התעודה במקביל ללימודי התואר הראשון, אך תואר ראשון הוא תנאי הכרחי לקבלת התעודה. בכדי לקבל הסמכה של רואה חשבון יש לעשות סטאז' של שנתיים במשרד רואי חשבון מוכר לאחר סיום הלימודים (אפשר להתחיל במקביל ללימודי השנה האחרונה), ובנוסף, צריך לעבור את המבחנים של מועצת רואי החשבון בישראל.
דרישות הקבלה ללימודים אקדמאים הסוללים את הדרך אל לימודי ראיית חשבון הם תעודת בגרות מלאה בציון של 90 לפחות, ציון של 75 – 85 במתמטיקה ברמה של 4 – 5 יחידות, וציון פסיכומטרי של 670.
יש מספר מסלולי למידה ללומדים לימודי ראיית חשבון. המסלולים האפשריים באוניברסיטאות ובמכללות הם לימודי תואר ראשון: בחשבונאות, במשפט ועסקים בהתמחות בחשבונאות, חשבונאות וכלכלה, משפטים וחשבונאות, חשבונאות וניהול, חשבונאות ומימון ועוד.
לאחר לימודי תואר ראשון בראיית חשבון אפשר לפנות ללימודי תעודה אשר מכינים במיוחד לקראת מבחני המועצה או לגשת לבחינות מועצת רואי החשבון באופן עצמאי. מי שבוחר לגשת לבחינות באופן עצמאי חייב ב- 15 בחינות מטעם המועצה. מי שלומד ראיית חשבון באוניברסיטה או במכללה, חייב רק בשתי בחינות (ארוכות וקשות!), של מועצת רואי החשבון בישראל, והוא פטור משאר הבחינות – ציוניו בלימודים מחליפים את הצורך במבחנים.
הבוגרים יכולים להשתלב במשרות רבות כיועצי השקעות, כמבקרים פנימיים, כמבקרים חיצוניים, כרואי חשבון עצמאיים, כיועצים כלכליים, כמנהלים, במשרדי עורכי דין ובחברות ביטוח ועוד.