בלי קשר לגודלו של עסק, חשוב שבראשו יעמוד מנהל מקצועי שבידיו כלים, שבעזרתם הוא יודע לקבל את ההחלטות הטובות ביותר, ולבצע אותן בצורה יעילה, כך שהעסק יהיה עסק משתלם ומרוויח. בכדי לרכוש את אותם כלים מומלץ היום לכל מי שרוצה לעסוק בניהול ללמוד לימודי מנהל עסקים. מסיבה זו, הפכו לימודים אלה להיות לימודים מבוקשים ביותר.
סף הקבלה אל למבקשים ללמוד מנהל עסקים הוא גבוה במיוחד. מתקבלים מועמדים בעלי תעודת בגרות מלאה בציון ממוצע של 90 לפחות. בנוסף, נדרש ציון של 70 – 85 במתמטיקה ברמה של 4 – 5 יחידות, וכן, ציון בפסיכומטרי בגובה של 650 למי שרוצה ללמוד לימודי מנהל עסקים במסלול חד חוגי, ו- 680 במסלול לימודים דו חוגי.
מי שמסיים את חובותיו הלימודיות זכאי לתואר ראשון - B.A, בוגר במנהל עסקים מטעם מוסד הלימודים בו למד, ובנוסף, תעודת התמחות, של אותו מסלול ההתמחות אותו למד.
יש אפשרות ללמוד לימודי מינהל עסקים במסלול חד חוגי של מנהל עסקים וכלכלה, ובמסלול דו חוגי, הכולל מספר אפשרויות של התמחות, וחשוב לבדוק איזה התמחויות מציע כל מוסד לימודים.
הלימודים בנויים מהרצאות פרונטאליות, סיורים בארגונים וחברות בארץ והתנסות מעשית. הלימודים מתחלקים לשלוש חטיבות עיקריות:
1.לימודים בסיסיים וכלליים: מתמטיקה, סטטיסטיקה, מדעי המחשב, מדעי ההתנהגות, חשבונאות, משפטים וכלכלה.
2.לימודי מנהל עסקים: לימודים יסודיים ולימודי הרחבה.
3.לימודי התמחות: באחד המקצועות הבאים: חשבונאות (ראיית חשבון), שיווק ופרסום, מימון ושוק ההון, ניהול משאבי אנוש וטכנולוגיות מידע.
לאורך כל שדרת הניהול בארץ, במגזר הציבורי ובמגזר הפרטי, ניתן למצוא בוגרים של לימודי מנהל עסקים. הם משמים כיועצים כלכליים בחברות ובעסקים, מנהלי עמותות, מנהלים בתעשייה, יזמי נדל"ן, אנשי שיווק, מנהלי מחלקות ואגפים במשרדים ממשלתיים וברשויות המקומיות ועוד.
רבים מהבוגרים בעלי התואר הראשון בוחרים להמשיך ללמוד לתואר שני בהתמחויות שונות: מימון, שיווק, דינים, מיסוי ועוד, הן לשם הרחבת הידע ופיתוח המקצועיות, והן בכדי להיות חלק מהאקדמיה.