לימודי הנדסאים הם לימודים לקראת תואר הנדסאי בתחומי ההנדסה השונים. הלימודים מתקיימים במשך שנתיים אשר לאחריהם מקבל הסטודנט תעודת הנדסאי המאפשרת לו לעבוד במקצוע הנדסאי בשוק העבודה במסגרת התעשייה הטכנולוגית. לאחר השלמת לימודי הנדסאים וקבלת תעודת הנדסאי יכול ההנדסאי לבצע לימודי השלמה לקראת תואר ראשון בהנדסה הנמשכים בממוצע שלוש שנים תוך תלות במוסד האקדמי בו הם נלמדים.
לימודי הנדסאים מתקיימים במוסדות אקדמיים שונים בארץ כמו מכללות ומוסדות חינוך טכנולוגיים אחרים. בין המכללות המציעות מסלולי לימוד להנדסאים ניתן למצוא את מכללת אורט בראודה בכרמיאל, המכללה למנהל, המכללה האזורית עמק הירדן, המרכז האוניברסיטאי אריאל, המכללה האקדמית אשקלון והמכללה האקדמית ספיר. חלק מן המכללות המקיימות מסלולי לימודי הנדסאים מקיימות גם מסלולי השלמה לתואר מהנדס.
תחומי הלימוד של לימודי הנדסאים הם רבים ומגוונים ותכני הלימוד הנלמדים במסגרת הלימודים מתאימים עצמם לשוק העבודה עתיר הטכנולוגיה וההייטק. בין תחומי הלימוד ניתן למצוא את המסלולים הבאים: הנדסאי ביוטכנולוגיה, הנדסאי חקלאות, הנדסאי מכונות, הנדסאי סביבה, הנדסאי פלסטיקה, הנדסאי קול והגברה, הנדסאי מחשבים, הנדסאי כימיה, הנדסאי אלקטרוניקה ועוד. רוב המסלולים ללימודי הנדסאים המתקיימים במסגרת המכללות השונות בארץ נמצאים תחת פיקוח של המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה אשר מבטיח את רמת הלימודים הנאותה לשוק העבודה הישראלי.
בניגוד ללימודים לקראת תואר ראשון, לימודי הנדסאים מתאפשרים להתחלה גם באמצע השנה במסגרת סמסטר אביב. היתרון הבולט של התחלת הלימודים בסמסטר אביב הם הוא העובדה שניתן "להרוויח שנה". הסטודנטים המתחילים את הלימודים בסמסטר אביב זוכים להתחיל את שנת הלימודים השנייה יחד עם כל הסטודנטים בתחילת שנת הלימודים ובכך לחסוך בשנה האקדמית של הלימודים. הזמינות של התחלת לימודי הנדסאים בסמסטר אביב תלויה במסלול הלימודים והמקצוע הנלמד.
חלק מלימודי ההנדסאים מתקיימים גם במסגרת בתי הספר התיכוניים המקצועיים ומוכרים כלימודי י"ג וי"ד. במסגרת זו הסטודנט ממשיך ברציפות את הלימודים ללימודי הנדסאי ודוחה את הגיוס לצה"ל על תום תקופת הלימודים. היתרון בלימודים רצופים לתיכון הוא בעובדה שההנדסאי יכול להשתלב במקצוע שלמד במסגרת צבאית ואף להמשיך ללימודי מהנדס בהמשך.