לא ניתן לקבל תעודת בגרות ללא ציון עובר במבחן בגרות בלשון או בשמה המלא בגרות בהבעה עברית. עברית היא שפת האם שלנו ולפיכך יש חשיבות רבה ללמוד לשלוט בשפה. לשון הוא מקצוע חובה והבחינה מורכבת שתי יחידות לימוד. יחידה אחת היא לשון ויחידה אחת בחיבור. שרי החינוך אשר הזדעזעו בשנים האחרונות מהעברית הקלוקלת השגורה בפי רבים החליטו לחייב מבחן בגרות בלשון כאחד משבעת מקצועות החובה וכך לדאוג ולשמר את השפה העברית. אמנם עם התרחבות השימוש במחשב והאינטרנט יש אפשרויות אוטומטות להגהה ולתיקון שגיאות תחביר אך עדיין שפה תקנית והערכה לשפה חשובה על מנת לשמר תרבות כפי שעמים רבים נוהגים לעשות.
במהלך לימודי לשון והבעה לומדים את הבסיס לשפה העברית ומתעמקים בנושאי לימוד כמו תחביר, הבעה, דקדוק, הגייה נכונה, פעלים, משקלים, הטיות, מילות יחס, מבנה משפט, שיטות לכתיבה נכונה ועוד. יש אפשרות ללמוד באופן אקסטרני למבחן בגרות זה אך אז מבנה הבחינה שונה ונושאי הלימוד עליהם נבחנים מורכבים באופן מעט שונה מהבחינה הרגילה. במהלך הלימודים מתעמקים גם בנושאי כתיבת חיבור, נושא עליו נבחנים בחלק השני (יחידה שניה) של המבחן. במהלך מבחן בגרות בלשון על התלמיד הנבחן לכתוב חיבור חופשי על פני שני עמודים לפחות בנושא אותו בוחרים מששה נושאים אפשריים. התלמיד חייב להשתמש בכללי הכתיבה והחיבור התקינים וציונו יורכב בהתאם ליכולת הניסוח ולשגיאות תחביר וכתיב. לחלק זה מקבלים שלוש שעות. נבחנים אקסטרניים לא נדרשים לכתוב חיבור אלא מקבלים מאמר ועליהם לענות על שאלות הנוגעות לטקסט תוך הקפדה על התנסחות וכללי תחביר נכונים.
תלמידים אשר לא השלימו בגרות בלשון בזמן לימודיהם בתיכון ומעוניינים להשלים את תעודת הבגרות לקראת הרשמה ללימודים גבוהים או על מנת להשלים את הבגרות ולהגדיל סיכוי למציאת עבודה יכולים להתכונן למבחן באופן עצמאי, אך קורס הכנה יעזור להם להתכונן למבחן באופן מקצועי ובהנחיית מורים מקצועיים ומיומנים אשר יוכלו לעזור להם לא רק בהעברת החומר הנלמד אלא גם בטכניקות וטיפים לשפר את סיכויי ההצלחה והציון.