לימודים ללא פסיכומטרי זה אפשרי! הבחינה הפסיכומטרית היא אחד מהמדדים שנעשה בהם שימוש למיון ולהצגת תנאי קבלה של סטודנטים במוסדות הלימודים האקדמיים השונים. כל מוסד לימודים בין אם מדובר באוניברסיטה ובין אם מדובר במכללה קובע תנאי קבלה שונים, חלקם מורכבים משילוב של תעודת בגרות וציון בבחינה הפסיכומטרי וחלקם מורכבים מציון תעודת הבגרות בלבד.
המוסדות הנפוצים ביותר המקיימים לימודים ללא פסיכומטרי הם המכללות השונות המקיימות מסלולי לימוד עבור סטודנטים שאין להם ציון בבחינה הפסיכומטרית או שציונם אינו מספיק ללימודים במוסדות אקדמיים אחרים. בדרך כלל המכללות אשר יציעו מסלולי לימודים ללא פסיכומטרי יכללו תנאים נוספים בסף הדרישות לקבלה ללימודים במכללה כמו ראיונות אישיים, ציון תעודת בגרות מינימלי, התניה בקיום ציון מינימלי בבחינת אמי"ר וכדומה. בנוסף, סטודנטים בגילאים העולים על ארבעים לרוב לא יידרשו בהצגת ציון בבחינה הפסיכומטרי למטרת קבלה ללימודים.
המגוון של מסלולי לימודים ללא פסיכומטרי הוא רחב ומכללות רבות מקיימות מסלולי לימודים מיוחדים לסטודנטים שאין ברשותם ציון פסיכומטרי. החוגים הנפוצים ביותר ללימודים ללא פסיכומטרי הם חוגים בתחום מדעי הרוח, חוגים בתחום מדעי החברה, לימודי חינוך או מדעי ההתנהגות. בנוסף, חוגי לימודים מקצועיים כמו רפואה משלימה, לימודי טכנאי, לימודי מחשבים וכדומה לרוב לא ידרשו תנאי קבלה הכוללים בחינה פסיכומטרית ולעיתים גם לא ידרשו בגרות מלאה.
המוסדות המקיימים לימודים אקדמיים או לימודי הכשרה ומציעים קבלה ללימודים ללא פסיכומטרי הם רבים ופרוסים בכל רחבי הארץ. דוגמא אחד מהמוסדות הנפוצים ביותר בהם מתקיימים לימודים ללא פסיכומטרי היא האוניברסיטה הפתוחה המאפשרת קבלה ללימודים אקדמיים במגוון תחומים למסלולי תואר ראשון ללא תנאי קבלה המצריכים ציון בבחינה הפסיכומטרית.
דוגמאות נוספות למוסדות המקיימים לימודים ללא פסיכומטרי הם המכללה האקדמית עמק יזרעאל, המרכז האוניברסיטאי שבשומרון, הקריה האקדמית אונו, הקמפוס האקדמי אחווה, מכללה רעננה, מכללת שערי משפט, המכללה האקדמית לחינוך, מכללת רמת גן ועוד. תנאי הקבלה ללימודים במוסדות אלו יהיו מורכבים מציוני הבחינה הפסיכומטרית, ראיונות קבלה, וועדות קבלה של ראשי החוגים השונים, ניסיון בעבודה קודמת, ציון בתארים קודמים, ציון בבחינת אמי"ר ועוד.